.::1st Time Tengok Persembahan TATU::.

Assalamualaikum dan selamat pagi...
Pagi ni tiba-tiba rasa bersemangat nak update blog...
Meroyan apa tah aku ni, tiba-tiba je...wahaha


Petang semalam, balik kerja je, akak aku ajak pergi tengok TATU PDRM kat Paroi, Negeri Sembilan...
Aku tengok banting pasal TATU tu dah dekat seminggu, tapi  tak bersemangat nak pergi...
Bila dah ada teman yang ajak, memang bersemangat laa..hehe


Lepas solat maghrib je terus bertolak ke sana dengan menaiki honda(contoh, bukan yang aku punye ni)...hehe
Sampai je kat sana, jalan da sesak..
Mujur la aku ni terer mencelah...


Da dapat je tempat parking, kami terus menuju ke dalam stadium...
Skali tersalah pilih tempat duduk la pulak...
Ada ke patut pergi duduk kat belakang pentas, tak nampak apa-apa la jawabnya....
patut la takde orang duduk kat tempat tu...
Kami terpaksa mendaki menaiki tingkat atas untuk medapat pemandangan yang jelas...
Port dah cun, just tunggu nak tengok persembahan je...
Aku sempat snap 2 keping picture dengan menggunakan DSLR aku yang canggih ni...




Ni masa opening, memang grand gile..
2 buah helikopter, 2 buah EVO X polis, beberapa kereta peronda Waja, pasukan khas polis membuat persembahan...
Siap ada aksi letup-letup dan tembak menembak anatara pasukan khas polis dan pengganas yang cuba menawan kapal terbang Boieng 747...





Ni pula persembahan pancaragam dari pasukan pancaragam PDRM...
Siap ada lampu kelip-kelip lagi...


Ni jela gambar yang sempat aku snap...
Kamera mahal katakan..hehe
Antara persembahan lain yang ada ialah


  • Persembahan pancaragam dari pasukan pancaragam TDM
  • Persembahan akrobatik atas motosikal dari PDRM
  • Persembahan akrobatik atas kuda juga dari PDRM
  • Persembahan kawad tanpa arahan dari PDRM
  • Persembahan kawad patung juga dari PDRM
  • Persembahan TTS dari TDM
  • Persembahan payung terjun yang pakai kipas kat belakang tu, aku lupa nama apa orang panggil benda tu, dari komando ATM
tuan tanah cakap : penat, tapi best...

4 Kritikan Bernas:

Pinky Pixie said...

wah, kita flwers pertama la. ade hadiah tak? ekeke

mane gmbar laen.. mcm best je =D

Xavi De said...

Pinky Pixie : nk kene ada hadiah ker...?=p
xde pic laen dah, sbb camre cggih sgt...haha

CTK said...

fuh, tgk live memang bes...

Xavi De said...

>>CTK : best3x...tapai EVO kuar kejap je...hampeh...haha