.::Pencarian URL Paling Unik?!::.


Assalamualaikum dan salam sejahtera...
Sekian sahaja berita untuk hari ini...
Datang kerja pagi-pagi, besemangat nak buat kerja...
Tapi sempat lagi mengular bukak dashboard, tengok belog siapa yang update...
Pakcik terbaca post terbaru cik adik ni...
Secara tiba-tiba dan tak sengaja pakcik berminat nak join...
Sepantas siput sedut pakcik picit link ke belog Che' Mad...
Che' Mad ni la penganjur contest nie...


Tanpa melengahkan masa, pakcik nak cerita macamana boleh terciptanya URL belog ni...
Sebelum pakcik bebel panjang, pakcik perkenalkan nama sebenar pakcik...
(kite kite je yang tau ni ye...)
Nama sebenar pakcik, Zabidi...Muhammad Zabidi...
Cuba sebut ramai-ramai(budget ramai follower)...Pandai...
Sebenarnya pakcik baru lagi dalam dunia roadbelog ni...
Follower pun ada la dekat ngan 400 orang...
Macamana pakcik boleh pilih nama ni jadi URL pakcik....?
Meh dekat sikit nak cite...


Ingat lagi World Cup 2010 siapa tuan rumah...?
Apa...?? Moggolia...? Bukan la nak oii...
South Africa tempat rimau bertelur laa sayam...
Ingat lagi tak negara mana jadi juara...?
Hong Kong....??? Kamu ni biar betul...Hong Kong mana main WC2010...
Spain a.k.a Sepanyol yang meraih gelaran juara pada masa tu...
Apa kaitan World Cup, Spain segala bagai ni dengan URL pakcik...?
Banyak cakap pulak budak ni, baca jelah, tampo laju-laju baru tau...



Xavier Hernandez adalah salah seorang pemain Spain yang menyarungkan jersi bernombor 8...
Beliau juga bermain untuk kelab Barcelona FC dengan menyarung jersi bernombor 6...
Korang tak kenal dengan Xavi...?
Meh pakcik kenalkan kamu dengan beliau...
Yang girl jangan cair pula tengok gambar pakcik Xavi ni...


ni masa WC2010


berjersi Barca

pakcik tau yang girl dah berkenan,
so pakcik belanja gambar..
nanti wat wallpaper lappy ea...hehe


Pada awalnya pakcik langsung tak terlintas untuk guna nama Xavi De ni...
Kawan pakcik yang rekemen pada pakcik untuk taruk nama ni pada pesbuk pakcik...
Mula-mula beliau cadangkan taruk nama Xabi De...


Kenapa Xabi De...?
Kerana ada lagi sorang pemain Spain yang bernama Xabi Alonso...
Beliau bermain untuk kelab Real Madrid sekarang ni...
tak kenal jugak siapa Xabi Alonso...?
Nak kenal mamat poyo ensem tu...?


nah pakcik belanja sedas gambar mamat poyo ni

Pakcik rasa tak berapa glamour dengan nama Xabi, kerana nama pada jersi beliau adalah Alonso, bukanya Xabi...
Manakala Xavier Hernandez mengenakan nama Xavi pada jersi beliau...
So dengan tanpa rasa besalah dan segan silu pakcik ambik Xavi(Zabi) De(di) sebagai nama URL pakcik...
Walaupun pakcik tau pakcik lagi tak se"hensem" mereka, dapat guna nama glamour pon jadi laa...
Glamour ke....????

Sekian saja panglipur lara dari dari pakcik, macamana boleh terciptanya URL belog ni...
Wooiiitt....boleh kamu tido time pakcik bercerita ya...
Memang nak kono budak ni...

Syarat penyertaan kena tag minima 2 orang...
Follower pakcik tak ramai ada hati nak join contest juga, so pakcik tag
pesanan tuan tanah : waahhh...teruja... follower bertambah lagi 100 orang, baru tadi pakcik perasan..arighato gozaimas pada cik Fara Ada...

18 Kritikan Bernas:

Fara Ada said...

sama samaaaaaaaaaaaaaa...thanks for tagging my name in your entry :)
kipidap become a good blogger!!
hehehehe...
macehhh pakcikkk...

Xavi De said...

>>Fara Ada : sama2 nak oii...hehe..

ayubunga said...

alalala..pakcik, tq sebab tag sy :)

suka tgk cara pak cik berbelog..

Xavi De said...

>>ayubunga : thanx..=) pakcik ni budak baru belajar, lau ada silap n salah, sila tegur..:)

kotak hitam said...

Assalamualaikum Xavi De..
Keep it up.....

Xavi De said...

>>kotak hitam : w'salam..thanx bro...:)

shida said...

hehehe..
gud lak
shida mmg xkenal langsung pemain2 bola nie..he3~~

ChentaMusek said...

che mad : haha ! fuyooo ~~ same taste laa

apa apa pun..drogba lagi kacak maa :P

tq join segmen nie :)

pemenang akan diumumkan :)

Xavi De said...

>>shida : thanx..pakcik mmg knl ngn dorang nie, dorang je xkenal pakcik..hehe

>>ChentaMusek : waaa...same taste ea? ada chance nk menang nie..:p
apa barang drogba che mad, edgar davids lagi ensem..haha

soooooour said...

amboi...panjang lebar berceritanya...heheheh...

Xavi De said...

>>soooooour : takot orang xpaham(saje cover malu)..hehe

aneng hitchies said...

pakcik . ahli barca ker =.= npe ramai org geng si idung bsr tu ? =.='

Xavi De said...

>>aneng hitchies : yup pakcik sokong barca..:D sape idong besar...?=..='

aneng hitchies said...

hahahhaha xkn xtaw kot sape idung bsr ahli barca ???? hhahahahha . cari la sdri =p ato nak aneng lukis pic nye ? kang bertambah2 bsr idongnye aneng buat

Xavi De said...

>>aneng hitchies : lukis lukis lukis lukis...hehe. jgn kamu kutuk messi pakcik dah..=..=

aneng hitchies said...

=.= hahhahahahhaha . tuh la org idung bsr . ahhahahhaha . t nak lukis la =p

Xavi De said...

>>aneng hitchies : oh tidakkk...!!!! my messi...!!!

aneng hitchies said...

=p tggu je la . hahahahha