.::Burung Marah VS RIO::.

Assalamualaikum and very good evening...
Perghhh...pakcik speaking tu
Tiba-tiba pakcik terasa nak renovate update rumah buruk belog pakcik ni...
Padahal baru jer siap basuh moto, lap pun belum lagi...
Meroyan apa pakcik ni, tiba-tiba je....


Ok berbalik kepada tajuk di atas...
Semalam baru khatam untuk kali ke-2 pakcik tengok cerita RIO...
Pakcik memang suka layan cerita Walt Disney nie...
Sejak dari dalam perut kecil lagi pakcik layan...
Pastu pakcik perasan watak dalam cerita RIO tu ada persamaan dengan watak Burung Marah...
Perasaan mu jer pakcik oii
Laa...korang tak tau apa tu burung marah...?
Biar betik....
Angry Bird la sayam oiii....

Eh, tapi betul ke RIO sama dengan Burung Marah...?
Atau Burung Marah yang sama dengan RIO...?
Pakcik pun dah kompius...mana dulu yang release ea...?
                               ANGRY BIRD --------> RIO
Warna dekat-dekat nak sama...
Tapi perwatakan je yang berbeza...
Tak kisah la apa pun, yang penting pakcik suka kartun dari Walt Disney and Pixar...
Sebab jalan ceritanya tak pernah mengecewakan pakcik...

pesanan tuan tanah : mana nak cari duit ni, kuda putih da masuk ICU, memerlukan kewangan yang banyak untuk operation.

13 Kritikan Bernas:

soooooour said...

mana2 pun boleh..sbb dua2 best...hahahaha...

Fara Ada said...

hahahahahaha a'a la kaann..
den suko main game angry bird tu tapi xperasan pulak watak dia sama dgn watak dlm movie RIO *sebab xtgk lagi RIO..hokhek x? wakakaka
uwaaaa byk ketinggalan dah movie under PIXAR dgn Walt Disney...suka tgk jugak..pakcik tiru ekkk.. *tiba2..kakaka

Xavi De said...

>>soooooour : this is best bro...:D

>>Fara Ada : eh, pakcik pulak yg tiru kamu..pakcik lagi tua, means kamu yg tiru pakcik..:D
tengok jgn xtengok, best cite RIO, nak2 yg kualiti vdeo HD..hehe

akoo pae said...

ehh a'ah laa..
pandai ko wat research~
haha

akoo x tgk ag rio..

Xavi De said...

>>akoo pae : 2x khatam kot, tu yg pakcik perasan tu..haha

aliah amirah said...

hehe~agak same lah :)

Fara Ada said...

mana xupdate pun!?

Xavi De said...

>>aliah amirah : yup..yg mane lagi comel..? hehe

>>Fara Ada : update apa..?? ke pakcik ada lupe pape yg pakcik janji dgn kamu...? maklum la da tua nyanyuk ckit..:p

beLLa said...

aahla. bru pasan sme. act tak tgk lg pon citer RIO tu ;p

Xavi De said...

>>beLLa : cepat2 tengok...BEST...:D

Fara Ada said...

update blog la pakcikk...aishh kamu nih!!
kena makan bitamin cap kelapa laut nih!! sik lupa ja...aishh

CTK said...

wah..rsenyer mungkin dorg ni spesies yang sme...suke rio...lagu bes...selalu wt ct nk menari tarian hula hula..hahah

Xavi De said...

>>CTK : maybe la kot...hehe.. hula hula tu bukan kat hawaii ker...? :D