.::ada apa dengan BOLA...?::.

Perlawanan utama bola sepak antara Kelantan vs. Terengganu akan berlangsung kurang beberapa jam lagi.
Bukan aku nak bercerita atau ulas tentang mana-mana pasukan...
Aku cuma terfikir, kenapa setiap kali lepas perlawanan bola sepak, terutama game yang best, mesti di susuli dengan pergaduhan antara dua penyokong...
Agak-agaknya apa punca boleh berlakunya pergaduhan tersebut...?
aku tak pernah pula pergi tengok perlawanan bola sepak di stadium...
So, tak boleh nak komen lebih-lebih...


Apa-apa pun, aku masih ada satu persoalan yang agak misteri dari dulu..
Juga tentang bola...Persoalan dari seorang sahabat...
kenapa pengadil bola sepak memakai dua jam tangan...? hehe...


tengok kat tangan dia...kan aku da cakap..

kalau pengadil HOT macam ni, agak-agak pemain bolek sepak bola tak...? hehe..

10 Kritikan Bernas:

aneng hitchies said...

hahhahaha . bongok ! lo pengadil ppuan alamatnya pmain2 kne tggu pengadil tuh bkejar sana sini . org ppuan mana la laju berlari . =.=
lg 1 . cekap ke orang ppuan lam arena bola sepak ????? emmmm?

Xavi De said...

>>aneng hitchies : kamu jgn pandang sebelah mata pd pmpuan aaaa. skrg da ada piala dunia bola sepak utk wanita,baru saja abes dan dimenangi oleh Jepun.
dan dalam FIFA juga sudah ada pengadil wanita pertama, jadi linesman.
GO GIRL GO GIRL...keh3...

aneng hitchies said...

wanita malaysia ?????????

Xavi De said...

>>aneng hitchies : errr...jadi penonton n penyokong tegar..keh3

aneng hitchies said...

=.= alah . mereka jd penonton sbb pemainnya encem2 . try test tny mildfield MU sape ? striker gunner sape . goalkeeper MC sape

Xavi De said...

>>aneng hitchies : haha..tau xpe.. kamu pon sama kot..:p

aneng hitchies said...

=P jum menguji kepantasan menjawab . add fb aneng . sape yg terpantas die menang =p

Xavi De said...

>>aneng hitchies : dahhh...apprv ler...:D

CTK said...

pkai dua jam, lau yg tu satu rosak, adew lagi spare...hehehe


p/s : ambOOOii, gatal nk pengadil pompuan..haha

Xavi De said...

>>CTK : hah...maybe..:)
hehe...ulat bulu naek pokok kelapa...:p