.::Tanpa Kata #4::.

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Tajuk   : Pohon Nyiur Melambai
Lokasi : Persisir Pantai Teluk Gadung, Dungun.

pesanan tua tanah : tak sabar nak balik beraya.

22 Kritikan Bernas:

Fara Ada said...

woOo skg dah tau lokasi pakcik di mana? tksh sbb reveal..hehehe...owhh dok belajo kt ganu ekk...
balik raya bila?

akoo pae said...

ehh..dok dungun ke??akoo penah tinggal situ dulu sbb bpk akoo keje uitm..
slalu gak gi teluk gadung tu..
hee



*btw, tajok 'Pohon Nyiur Melambai'
mmg tak ley bla..keh2

Xavi De said...

>>Fara Ada : tu masa muda2, dah lama tggalkan tganu..:D opkos la balik, jumaat ni balik, yeay..haha

>>akoo pae : eh, yeke..? dulu tu bile? lau tak leh dating..hehe (ulat gonggok naik dahan)
*habis tajuk apa yg leh bla?hehe

Santri T.P.I.N.I said...

dungun dekatla dengan jalan bunga raya...

izzah ® said...

hati2 di jalan raya..

Pinky Pixie said...

nak pinjam motor buat merempit!

samat pulang ke kampung XD

~Nana 귀여운~ said...

Selamat Hari Raya :)

hati2 tau balik kampung :)

~~faizatul akma~~ said...

selamat beraya pak cik~ duit raye?? HE HE HE~ =P

soooooour said...

moto pakcik ke???hehehe

EmpayarUtama said...

alamakkk baru perasan r/tax motor ari ni cukup masak ranum daaa. Kalu JPJ off line memang off la aku kena anta inspection (6 bulan da x de road tax kuikuikui) :(

Xavi De said...

>>Santri T.P.I.N.I : jalan bunga raya..? Dungun tu antara daerah yg besar kat Tganu, duk kot celah mane..? :D

>>izzah ® : thanx..:)

>>Pinky Pixie : ambik ler, kunci pakcik tggal celah kasut depan umah ea..hehe..
thanx..=)

>>~Nana 귀여운~ : selamat hari raya jugak..trimas..:)

>>soooooour : pakcik ni da tua2 naek beskal jer, ni moto cucu...XD

>>EmpayarUtama : bayaq r/tax awal2 noh, nnt xpasal2 moto kena test balik kat puspakom..:p
(dasyat tu sampai 6 bulan xde, lau maen dalam kg ok lagi la kot. kamu boleh ler kawan ngn abg pakcik, moto dah setahun xde r/tax..wahaha)

akoo pae said...

akoo dok situ mase kkecik dulu..dari lahir smpai dajah 4..lame gak ar..hee


=)

Xavi De said...

>>akoo pae : kirenya kamu ni bijak, terer, pintar dan sama waktu dgnya la ea..yela, lahir jer da masuk U..hehe..
lama bebenor tu, skrg kamu da leh kawen da pun..:p

dhiera said...

berhati-hati di jalan raya ye~

akoo pae said...

ehh akoo bukan dok dalam u tu..aku dok taman bukit chatak,dungun.
bapak akoo je yg keje situ.hee

Santri T.P.I.N.I said...

Nice entri... Salam idulfitri, maaf zahir dan batin yer... dari Santri Nurul Iman..

jalan bunga raya depan hospital dungun...he3

Miss A said...

perghh,dgn letak picture motor tuh.

hehe,slmt bhari raye.raye nant takmo mrempit yek? :p

Xavi De said...

>>Miss A : nktompang ker..? hehe...
slamat hari raya gak...=)

CTK said...

eh .kamu tinggal kt dungun ke...nti ct g dungun..blaja kt cne..hehehe

http://khayalan27.blogspot.com/

Xavi De said...

>>CTK : ooh..yeke.. sambung blaja kt Dungun ea..? bidang apa...? gud luck la ye...;)

CTK said...

nti ct sambung sem 6 diploma...skrg tgh praktikal..budk akaun..tenkiu :D

Xavi De said...

>>CTK : ouhh..next sem, sem6 la ye..? dah nk abes da ea...:)