.::Kuih Dan Perwatakan Tersendiri::.

Assalamualaikum dan selamat tengah hari...
TENGAH HARI...jangan ingat nak pergi dapur buka saji pula...
Renovate rumah sikit di pagi hari...
Pakcik just nak kongsi dengan korang apa yang member pakcik kongsi pada pakcik di mukabuku...

Perrrghhh...bercerita pasal kuih time-time macam ni buat perut pakcik berkerongcong lagu Tanya Sama Itu Hud2 la pulak...
Kuih muih di panggil dengan pelbagai nama...
Tapi tau kah kamu, kamu dan kamu...
Hey kamu, jangan lari...duduk, baca sampai habis....!

Berbalik pada perbincangan kita
Taukah kamu dengan perwatakan kuih muih tersebut...?
Jom ikot pakcik selongkar perwatakan di balik nama kuih muih tersebut...

Kuih paling ganas/gangster habis  -----}  Lompat Tikam
Kuih paling sexy                                -----}  Puteri Mandi tak basah
Kuih paling pengotor                        -----}  Taik Itik pulang petang
Kuih bajet cute                                  -----}  Cek Mek Molek
Kuih awet muda                                -----}  Seri Muka
Kuih paling waraq                             -----}  Kuih Ketayap
Kuih penyakit lelaki kronik               -----}  Batang Buruk 18SX
Kuih kaki pukul                                  -----}  Kuih Lompang
Kuih anggota zoo                              -----}  Badak Berendam
Kuih untuk pak polisi                         -----}  Kuih Sempret
Kuih bangun takyah kejut                  -----}  Kuih Bangkit
Kuih orang tak mandi                        -----}  Kuih Bau-Lu hampak
Kuih paling aman tenteram               -----}  Kuih Makmur sentosa
Kuih paling lembap                            -----}  Kuih Siput sedut

Apa macam...? Ada sapa brani makan maa....?

Siapa yang tak kenal kuih muih ni, pakcik belanja gambar sikit pada korang...

Lompat Tikam
takde pedang pun..keh3x...

 Puteri Mandi
amacam, sexy tak...? pink kaler gitu...

Taik Itik
 betul ker ni...? nampak sodap...=D


Cek Mek Molek
perghh...skali geget terpancut dari dalam, meleleh pakcik cakap ko.
oiitt...pikir kuning la tu, ingat pose ni. terpancut gula la maksud pakcik


Seri Muka
macam kuih pulut sekaya jer.. sodap jugak ni...

Kuih Ketayap
mamat hijau si stalker tu mesti suka kuih ni..keh3x, kantoi...

Kuih Batang Buruk
kuih ni pakcik kureng sikit

Kuih Lompang
bergelora nafsu pakcik tengok kuih ni. bunga tu boleh makan tak? hehe

 Kuih Badak Berendam
takde rupa badak pun..=..='

Kuih Semperit
kuih ni slalu akak pakcik buat dulu

Kuih Bangkit
macam-macam rupa bentuk ada. jangan korang telan yang ni, belum masak kot.

Kuih Baulu/Bahulu
kalau orang kelantan panggil "woh ulu"..hehe

Kuih Makmur
yang ni pun pakcik agak kureng jugak. kalau ada rembat jer..hehe

Kuih Siput
dalam banyak2 yang diatas, kuih ni je yang bersesuian dengan nama
sebab rupa bentuknya seperti siput sedut...hehe

Entry paling banyak gambar setakat ni....
Harap-harap tak lembab la nak loading ye...
Semua gambar kuih muih yang menyelerakan di atas adalah hasil rompakan pakcik dari Encik Google.

pesanan tuan rumah : rindu masa kecil dulu, tolong akak pakcik buat kuih raya...

7 Kritikan Bernas:

akoo pae said...

hoo byk nye kueh..
plg klaka kueh bangon takyah kjut..muahaha

*sdapnyee semprittttt

Fara Ada said...

wahhhh sedapnya! terliur tengok gambo gambo tu..makna pakcik cuik ni? google? npe xpenah nampak gambo seselera ni? hahaha

Xavi De said...

>>akoo pae : ambik2..pakcik blanje...:D

>>Fara Ada : haa..tula,kene ada skill, baca bismillah dulu, doa makan 3x baca, fuhh kiri, fuhh kanan, klik dengan penuh yakin...hehe

Aditya 'Mario' said...

nyam...nyam..nyam...sedapnya makanan tu... :D

bagi-bagi pakcik...hehe

Xavi De said...

>>Aditya 'Mario' : eh,pakcik da taruk kat mesjed itu hr, ni mesti kes xpergi terawikh kat mesjed nie..keh3x..

CTK said...

hahahaha..kuih bajet cute pon adew...hehehhe...

Xavi De said...

>>CTK : haha..ada2...XD